Krásný den všem mým příznivcům a žroutíkům, jako jsem já, ale i těm ostatním... :D :)
Také máte konečně pocit, že je jaro?! Na mě to má tedy ohromný vliv. Mám více energie, v posilovně unesu větší váhy a lépe (a hlavně rychleji) se mi regeneruje. Celkově jsem více v pohodě a mám dobrou náladu. :) (Možná je to ovšem i tím, že tenhle týden
Dost keců, jdeme k bodu programu a tím je zas a znovu pečení. Zas a znovu jsou to koláčky, zas a znovu z luštěnin.
Cizrnové koláčky:
200g vařené cizrny
1-2 jablka
vejce
skořice
prášek do pečiva
špetka soli
voda
Klasicky jsem vše hodila do mixéru a rozmixovala na kaši (podle toho i přidávala množství vody.) Pekla jsem na 200°C, dokud se mi obsah muffinových košíčků nelepil na špejli.
Dnešní brunch s čerstvě napečenými koláčky. :) |
Ovšem, není to je tak a proto mám pár doporučení na závěr. Jablka použijte opravdu nejlépe 2 větší, popřípadě doslaďte medem nebo jiným oblíbeným sladidlem. A nikdy, opravdu nikdy se nesnažte o vylepšení přídavkem mátových listů do těsta. :D Já to zkusila a už nikdy víc, pokud nepoužiji více jablek. A ještě jedno doporučení...na jedlou sodu se taky vyprdněte. Zbytečně naruší chuť.
Ničeho se nebojte, já si pochutnala i tak, a to byli vlastně nepovedené. :) Věřím tedy, že pokud vy zapojíte své chuťové buňky (fantazii raději ne :D), pochutnáte se také a třeba i mnohem více.
Zpod hromady učení vás zdraví
Takže takhle moji milí, takhle už ne! Kopřivy ano, ale máta je moc aromatická. |
Ničeho se nebojte, já si pochutnala i tak, a to byli vlastně nepovedené. :) Věřím tedy, že pokud vy zapojíte své chuťové buňky (fantazii raději ne :D), pochutnáte se také a třeba i mnohem více.
Zpod hromady učení vás zdraví
Bee
Tak cizrnu jsem v životě neochutnala, až se stydím. :D
OdpovědětVymazatReceptík zní skvěle a ani ne moc složitě. :))
Ostudo! :D Néé, legrace. Ale určitě doporučuji vyzkoušet. Jak při pečení, tak samotnou. Já si z ní většinou dělám "slaný mls". Cizrnu uvařím, okořením oblíbenými bylinkami a solí a šupnu do trouby nebo orestuju na pánvičce. :) Taky super dobrota. Jen tak nebo jako příloha...
VymazatNemala si ich také vlhké .? lebo ja keď niečo pečiem a samozrejme to ozdravujem že čo najmenej vločiek( žiadna múka veela ovocia alebo zeleniny- cuketa ) pečiem to dve hodiny aje to vnutry cele mokre..:D
OdpovědětVymazatAno, ano. Vlhké to bylo. :) ale mě to nevadí, chutná mi to. A místo slova "vlhké", používám "vláčné" a hned je šmrncovnější. :D Jindy vločky přidávám, dnes jsem použila hodně cizrny, tak jsem je tam nedávala, ale příště zase přidám.
VymazatCizrna je prostě nejlepší věc na světě, dá se z ní udělat všechno :) Vypadá to výborně!
OdpovědětVymazatTak to máš naprostou pravdu a nemohu absolutně nic namítat. Jsem ráda, že jsem tuhle vychytanou potravinu díky "blogworld" objevila! ;)
Vymazat